Општа болница Бор

 

vePos5S

Државни секретар у Министарству здравља др Берислав Векић посетио је у недељу 25.2.2018. год општину Бор и том приликом је обишао Дом здравља, Општу болницу и амбуланту у Злоту. Државни секретар је похвалио напредак у локалном здравству који је, према његовим речима, више него евидентан.

“Данас сам практично обишао комплетну Општу болницу. Пет-шест одељења је потпуно реновирано, интензивна нега је одлично опремљена, хигијена у болници је изузетна, а могао сам да се уверим и у разговору са малим пацијентима и њиховим мајкама, колико су они задовољни квалитетом услуга, бригом и негом здравствених радника, зато велико хвала медицинским сестрама, техничарима и лекарима који чине све да се ова болница врати на онај реноме који заслужује” нагласио је др Векић.

Он је такође истакао да је задовољан условима у борском Дому здравља, залагањима локалне самоуправе да се исти унапреде, као и појачаним радом лекара у амбулантама.

vePos2S

Истакнуто је овом приликом да локална самоуправа помаже онолико колико је у њеном домену законских могућности, а похваљен је и РТБ Бор који својим активностима реализује помоћ као друштвено одговорна компанија.

 

vePos3S

 

Председник Општине бор, Александар Миликић је истакао: да се ове године локална самоуправа потрудила кроз рад јавних предузећа и помогла у одржавању како комуналних, водоводних, тако и дела који се односи на само асфалтирање и припрему терена за болницу да би се створили бољи услови за суграђане који користе услуге болнице. Такође крајем 2017. пружена је помоћ у оном делу који се односи на пројектовање и комплетно реновирање једног блока болнице. Тај процес ће трајати наредних годину дана, а иза тога ће, сигуран је, ићи инвестиција од стране Владе Републике Србије и Канцеларије за јавна улагања у износу од 140 милиона динара.

 

vePos4S

Директор Рудника бакра Бор, Небојша Виденовић је рекао да то није акција, већ домаћинско понашање које ће компанија наставити и у будуће.

"Надам се да смо тиме успели да направимо много боље услове за лечење пацијената, не само кроз реновирање ових објеката, што ће и пацијентима да пружи бољи комфор у смештају 310 кревета колико су капацитети болнице, него и кроз инструменте, не тако скупе, али изузетно значајне за функционисање и лечење наших пацијената” истакао је Виденовић.

vePos1S

Директор Опште болнице др Горан Јоксимовић је похвалио сарадњу са локалном самоуправом и РТБ-ом, захваљујући којима су здравствене услуге подигнуте на виши ниво и посебно је подсетио да су на више одељења (очном, ортопедском, гинеколошком, уролошком) уведене нове технологије а такође је и реновирана општа болница.

"Кад сам постављен на ово место управо ми је професор Векић рекао да ћу остати упамћен по томе колико нових ствари уведем. Потрудио сам се да послушам ту сугестију, за сад то иде добро и надам се да ће тако и бити“, рекао је др Јоксимовић.

 

Локална телевизија Бор је о овом догађају детаљно извештавала: https://rtvbor.rs/vesti/7709-sve-pohvale-borskom-zdravstvu.